söndag 13 januari 2013

Årets pimpelfiske avklarat.

Då jag endast pimplar en gång varje år så brukar det sällan vara fiskar av denna kaliber som faller offer för mig. En öring på drygt 1,6kg med fin teckning och fina fenor talar för att den gått i sjön ett tag.

Premiären på stugsjön i Arbrå FVF ägde rum nu i helgen och jag blev verkligen påmind om varför jag inte pimpelfiskar... -20 grader. Usch! Men de 60-talet övriga tokarna verkade trivas. Många fiskade fullt och en hel del fina rödingar fick syna isen under helgen.

Nä nu blickar man framåt. Vänernturer och däremellan får det bli lite småsvängar på älven. Ser ut att bli plus-grader till nästa helg, då blir det båtåkande.

onsdag 9 januari 2013

Fiske efter Röding

Nu är det dags för premiär på stugsjön i Arbrå Fvf. Den enda sjön jag pimplar på :)

Mer info på www.arbrafvf.se

fredag 4 januari 2013

3 öringar på mindre än 1 timme

Jag och Anders körde en sväng på älven i dag. I dag var vi bättre på hugget. Resultatet blev 3 fina öringar på mindre än 1 timme. Den största vägde 1,48kg och den minsta strax under 1kg.

tisdag 1 januari 2013

Dagens andra trollingöring

När solen tittar fram kommer fisket igång. Efter att haft endast ett napp på den första timmen så är det en huggperiod på 20 min. Synd att inte vi var riktigt på hugget. 2 hugg, 4 tappade samt en i båten. 1,5kg.

På första svängen tar brorsan denna örin

Årets första trollingtur

Jag och brorsan kör årets första trollingtur. Öringen ska fångas. Synd att solen inte skiner för det är då fisket brukar vara bäst här. Hoppas tövädret är här för att stanna.

/Tobbe