måndag 8 november 2010

Årets sista gäddsväng...


JAg skyndade mig hem från skolan i gävle i dag för att hinna ut en sväng innan mörkret kommer. Var ute på Varpen strax efter 14, och han fiska till ungefär 16 då det började skymma. Dessutom så började det frysa på. Det var betydligt mer is när jag åkte in än när jag åkte ut.

Ingen gädda villa komma upp på den korta svängen. Två ryck var det ända som hanns med i dag. Antar att dom är väldigt försiktiga och väldigt trötta i det kalla vattnet. För första gången fick jag se ett minustecken på ekolodes tempgivare... konstigt att den funktionen finns men tydligen så var det -0 grader på vissa ställen i dag.


Nu är det bara att bryta ihop och inse att sommaren snart är över... Man får hoppas att prognosen för de kommande dagarna ändras snarast, från stjärnklara nätter och massor av minusgrader till kraftiga lågtryck med mycket regn.

fredag 5 november 2010

Öringfiske

Fick denna bild från roger nilsson som kör båten bredvid mig i dag på orsjön. Tog på en löja. Själv är det bara gröningar som behagar mina beten. Kör ett litet tag till...
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Making email access easy
http://mail.ovi.com