måndag 30 augusti 2010

Varpen med Piketanic-Emil


Ett bedrövligt fiske... som tur var räddades turen av denna metersfisken. Annars var det bara en snipa som kom upp under hela förmiddagen.

Nya tag på "träningen" på Lördag. Annars sk Anders ev. ut under veckan... Få se om man kommer lös.

söndag 29 augusti 2010

Träning inför Miekocupen



Skicka detta vidare på era bloggar !!!

lördag 21 augusti 2010

söndag 15 augusti 2010

Vad sägs om en träff innan Miekocupen?

Det var länge sedan det var någon tävling nu... Kanske skulle vi dra ihop lite folk?

Vad sägs om att dra ihop några båtar för en träff på Or/Kyrksjön innnan Miekocupen. Den 4 eller 5 september.

Skriv om ni är sugen, och vilket datum/tider som passar bäst?

torsdag 12 augusti 2010

Mer än 20 gösar på 90 minuter

Det var tänkt att vi skulle kolla om gäddfisket kommit i gång efter den på tok för varma sommaren. Men vattnet är fortfarande kring 19grader och gäddorna klarar sig några veckor till. Om 6 veckor är det dax för Miekocupen på Orsjön/Kyrksjön så det lär väl bli några fler svängar dit innan dess.

Jag och Jimmy gjorte en kortare visit vid en djupbrant som Anders hade tipsat oss om, men där blev det bara en mindre gädda så vi sa att vi gör ett seriöst försök på gös i stället.

Så vi transporterade oss till mitt "Säkra" gös-grund och la ut 6 spön. genast uppe på grundet såg man fullt med bågar på botten. "Nu smäller det" sa jag till Jimmy, och mycket riktigt. På 3 av 6 spön satt det gös. Visserligen små men ändå. Efter en till sväng på grundet insåg vi att det ite gick att fiske med fler än ett varsigt spö då gösarna verkligen var i stöten.

Mellan 20-21:30 så blev det över 20 gösar... och det i samma vatten som fiskevårdsföreningen bara för några år sedan pratade om att göra eventuella stödutsättningar.

Hoppas nu bara att de föreningar som "förvaltar" Orsjön nu kan tänka till lite och att det förslag som Arbråsjöarnas utvecklingsgrupp har tagit fram blir verklighet. En stor möjlighet finns att skapa ett riktigt bra gösvatten med mycket fisk och med stor fisk.



Av princip sak så spar jag aldrig gös mindre än 50cm (minimilängden i förslaget, ca 1,3kg) sällen spars någon under 60cm (ca 1,8kg). Då jag anser att de ska ha en chans att nå lekmogen ålder och leka minst en gång innan den avlivas.

Gösar i storleken över 2kg är ganska sällsynta i Orsjön men vi lyckades med detta i dag då kvällens största just passerade 2 kilos sträcket.

lördag 7 augusti 2010

Bäckmete - Tillbaka där allt startade



Jag har pratat om det några dagar nu... Att det var länge sedan jag bäckmetade. Det var ju där allting började en gån för så där 20 år sedan. Inne i Arbråskogarna slingrar sig en mängd bäckar som inte är mycket större än vanliga diken, men är fulla av liv.

Då Fiskevårdsföreningen arrangerade KM i mete vid älven tidigare på kvällen och man sett hur folk dragit upp den ena mörten efter den andra så på hemvägen slog tanken mig att nu var det dags. En U-sväng och vidare upp i skogen. Spön hade jag i bilen... Förvisso 4meters men de gick ju att ordna. Att ta bort en sektion för att göra dessa till 3 meters visade sig vara en för liten minskning. att krypa kring träd och buskar med så långa spön funkar inte.

Jag kommer ihåg spöna man använde när man var liten, det var gamla kastspön som man knöt fast linan i toppöglan, de var inte längre än 1,5m och det var den längden man skulle haft i dag också.

Bäckar som knappt ser ut att innehålla vatten innehåller massor av liv. Bäcköringar och bäckrödingar i varierande storlek kastade sig huggvilligt över masken, och bakom varje sten och i varje hölja gömde det sig en fisk.

På mindre än en timmes fiske så blev det säkert 15 fisk. Tyvärr hade 2 bäckrödingar kastat sig över min mask att kroken satt långt nedanför gälarna vilket resulterades i att de fick avlivas. Men alla de andra simmar kvar, och nu dröjer det nog inte 15år till nästa gång man kommer tillbaka, för fasen vad skoj det var.

söndag 1 augusti 2010

Fler 100+


Då en annan var på Fiskevårdsmöte passade Anders på att testa nygrejerna och vips så får man ett MMS med en 100+. Vilken hyvens kompis...

Plats: Varpen, ny djupkant.