lördag 29 maj 2010

En dag med Mats i båten

Mats från Team Röd hade problem med både båt och fiskekompanjoner... Själv hittade jag ingen att fiska med så efter ett telefonsamtal bestämde vi att vi skulle köra galven-tävlingen tillsammans.

Tyvärr blev denna sammanslagning inget lyckligt kapitel i HMK fiskehistoria. En 6:e plats blev slutreultatet. Endast 2 gäddor. Som tröst kan man säga att endast 2 team lyckades komma över 10kg-sträcket.



Mats med dagens "största" för dagen, ca:4,5kg

Grattis till Team Mieko som ännu en gång kom före oss... Äre det reserven Tobbe som tagit klivet in i startuppställningen och som fixar dessa framgångar?

/Tobbe

måndag 24 maj 2010

Roger Nilssons SUPER öring


Här kommer en riktig bild på Rogers härliga fångst på 5,4kg.

söndag 23 maj 2010

Fin insjö-öring från hälsingland

Då man tyvrr haft fullt upp några dagar nu och inte hhaft möjlighet till nå fiske så har man ju bara gått och väntat på fiskerapporter utifrån... Tack och lov har de inte haglat ner över en, men i dag kom en mycket trevlig sådan. Kapten Nilsson (Team Gösebo outlaws) som i vanliga fall är en riktig expert på jiggfiske efter ljusnans gösar har under den gångna helgen kört efter insjööring och i dag gav det resultat. En öring på 5,3 kilo tagen på löja i ytan. Nu tillhör han den riktiga ligan också ;) STORT GRATTIS från Team HMK.

Tyvärr har han haft problem att sända en bra bild, men den kommer ut här på bloggen så fort jag får den.

Det är ju så här man är van att se Roger, ska bli kul att se honom med en fin öring i stället.

måndag 17 maj 2010

Ljusnan pikerace, deltävling 1

Då var första deltävlingen av Ljusnan pikerace avgjord. Förutsättningarna var de absolut sämsta tänkbara. Då gäddleken blivit förskuten på den sendragna våren så verkade det som om alla gäddor fick lekbestyr då tävlingsdagen bjöd på strålande sol och över 20 grader. Väldigt få gäddor fångades under dagen. Endast 21! av 39 lag fick gädda. Anmärkningsvärt är att 3 stycken ändå är över 110cm. Det är väl bara det vinnande laget "Carpe Diem" som har någon använvändning av sitt reultat till totalen. Imponerande 286cm!! Grattis!

För egen del så kan tävlingen sammanfattas med katastrof. Vi provade allt... men inget hjälpte. Vi hade under dagen 1 napp. Det var efter 10 minuter. En abborre på 1,4kg. Inget man i vanliga fall är missnöjd med, men nu var det ju gädda som vi var ute efter. Sedan förblev grejerna orörda under hela dagen.


Abborre 1400g tagen på "Allroundbetet nr.1" i Orsjön. Nils master 15cm i färg 90.

onsdag 5 maj 2010

Första försöket efter gädda i Orsjön

Gjorde ett första försök efter gädda i dag på Orsjön. Tyvärr lyckades man inte lura någon madame. Det enda som behagade mina wobbler var en gös på ca 1,5kg.
Nu stundar flytt, fiskemässa och jobb... ska försöka tvinga iväg Anders på lite testfiske också så allt är klart inför Pike racet den 15/5. Just för tillfället vet jag några platser och några wobbler som INTE funkar... Vore bra att ha några som funkar också.

söndag 2 maj 2010

Seger i Öringträffen 2010

Öringträffen 2010 som gick av stapeln den 1 maj på Orsjön/kyrksjön bjöd på perfekta förutsättningar. Isen hade gått på Orsjön bara dagarna före tävlingen och en frisk vind svepte längsvattnet hela dagen. Men fisken uteblev... Många hade hugg och drillade "öring". Men vid invägningen visade det sig att det bara var vi (Jag å Jimmy) som lyckats med bedriften att få silver i båten. Dubbelt upp också. Man hade gärna sett lite fina öringar på invägningen men nu blev det bara vi som fick posera med fisk och en vinstcheck på dryga 2000kr.

Jimmy med dagens "största" öring. 52cm å ca 1,4kg. Den andra var 47cm och knappa 1kg.

Nu stundar lite träning inför "Ljusnan Pike race" den 15 maj. Förmodligen kommer vinstpengarna till användning för införskaffande av några giftiga gäddwobblers kommande helg då vi drar till Fiskemässan.

Vi ses på där...

/MHK Tobbe