tisdag 30 mars 2010

Ismete på Herten

Denna vintern har inte bjudit på direkt goda förutsättningar för ismete. Men nu är isarna dugliga i alla fall. Anders nästan tjatade på mig att jag skulle med och fiske. Kliva upp kl.4 är inte min starka sida, så länge det inte är ett trollingpass som väntar vill säga. Men hur som helst så blev det Herten som fick vara spelplan för dagens fight.




Strax efter att alla spön var ute så kom dagens första och största. En pigg rackare på 5,4kg. Kan bara förtydliga att den lilla blodfläcken på snön kommer från min tumme då man med dålig snits försökte lossa kroken snabbt, eftersom tången låg kvar vid lägret. Det slutade med att jag fick hålla gäddan i vattnet tills Anders tagit morgonjoggingturen fram och tillbaka för att hämta tången.

Anders tog ganska omgående en gädda. Även det bjöd på lite härlig rullknarr trots sin vikt på 4,6kg.

Linus Matsson son gästade i teamet under dagen fick även han dra en gädda, men han var antagligen bättre på att fotografera än vad vi var så någon bild på honom bjudervi inte på.... Antar att det kommer komma en film på youtube inom kort med lite gädd-drillning.

/HMK Tobbe

fredag 26 mars 2010

Fiske och inte fiske

Den planerade Vänernresan bli framskjuten. Trots att mycket is släppt de senaste dagarna utanför Baggerud så är rampen allt annat än användbar. Antagligen flyttas vänernfisket fram 2 veckor... Hade även fått ett erbjudande av "Team Light lake" att följa med dem ner, men tyvärr så krockar det med både skola och jobb...

... som plåster på såret så fick det bli drastiska åtgärder. Nu när värmen sakta börjar smyga sig på så öppnar sig vissa isar och man kan se en skymt av vatten där ute. Vid två tillfällen den senaste veckan har jag nu släpat ekan på snö och is för att kunna få fiska på riktigt (halft i alla fall). I Onsdags gästade Emil från Piketanic båten vilket visade sig bli en givande och mycket trevlig fisketur. Inte nog med att man fick sitta i en båt för första gången i år... öringarna visade sig var på hugget också.

Emil med en lagom matfisk som ,sorgligt nog för fisken, fick följa med hem till "Casa de Domanders"

fredag 19 mars 2010

Är det våren som är på G



Vi får väl se om det är den efterlängtade våren som börjer närma sig... Hoppas nu på ett riktigt töväder över Baggerud och Vänern. Resan den 29-30/mars ligger i farozonen för att bli framskjuten.

Kanske stilla trolling-nerven något i morgon om jag lyckas släpa ekan till något öppet/strömmande vatten. Gäller ju att hitta någon att bedriva sina aktiviteter med också, är det inte jobb eller barnpassning så är det bandyfest eller ismete.

Rapport kommer i så fall.